- Kan iemand van jullie herinneren op welk moment de knop is omgegaan om het ESH op te zetten? Je weet wel; het moment waarvan je zelf pas achteraf beseft dat dat het moment was.

Het idee is een jaar of 5 geleden ontstaan maar pas 3 jaar geleden concreter geworden. We werkten alle drie in de surf business toen Erwin een zwaar snowboardongeluk kreeg. Je wordt dan met je neus op de feiten gedrukt en beseft dat je je dromen moet verwezenlijken, omdat het ook zo maar anders kan lopen. Dat hebben we dan ook maar gedaan :)

 

 

- Wat zijn de beste troeven van Ericeira? Waarom zijn jullie naar hier getrokken?

Het was voor ons vrij snel duidelijk dat we naar Portugal wilden gaan; het surfseizoen is hier lang en een dergelijke combi van klimaat en golven kan je binnen Europa enkel in Portugal vinden. Ericeira is trouwens ook de meest consistente surfspot van Zuid-Europa. Daarnaast zijn er zo veel verschillende breaks dicht bij elkaar dat er voor iedere surfer, beginner of pro, zeer veel mogelijkheden zijn. En als de golven off-season aan de westkust te hoog worden, dan zit je zo aan de zuidkust van Lissabon. Ericeira zelf is een karakteristiek vissersdorp met veel restaurantjes en bars waar veel te beleven is. Ook de nabijheid van Sintra en Lissabon speelden een belangrijke rol. Als je hier 10-12 maanden per jaar woont, dan wil je niet in 'the middle of nowhere' zitten.

 

Ericeira surf house

 

- Wanneer of hoe voelen jullie dat de gasten een goed verblijf hebben gehad?

Als gasten hun vlucht omboeken om nog een paar dagen of een weekje langer te kunnen blijven.

 

- Wat is het echte hoogtepunt van jullie avontuur tot nog toe? En het dieptepunt?

Misschien een beetje cliché, maar dit avontuur is tot nu toe eigenlijk één groot hoogtepunt. Als je zoiets begint is het altijd maar afwachten hoe het gaat lopen en of je je thuis gaat voelen, maar dit gaat boven verwachting. We hebben in ieder geval nog geen moment spijt gehad en dat is een heel goed teken.

 

- Locals en jullie? Een goeie match? Voel je dat je echt al aanvaard bent of heeft zoiets tijd nodig?

Tot nu toe is het zeker een goede match. We proberen vanaf het begin af aan zoveel mogelijk met locals samen te werken en dan word je ook sneller geaccepteerd. Het is een klein wereldje, dus via via leer je heel snel mensen kennen.

 

- Een beetje commercieel; maar waarom ESH en niet een ander surfhouse in Ericeira?

Een surfhouse zoals dat van ons bestond in Ericeira nog niet. Het is toch luxueuzer dan de gemiddelde hostels/campings/huizen. Daarnaast richten we ons op een specifieke doelgroep, namelijk surfers die de traditionele surfcamps ontgroeid zijn maar nog wel tussen andere surfers willen verblijven en daarom niet naar een 'standaard' hotel willen gaan. Het huis, de tuin met het grote zwembad en de ligging midden in de natuur maar toch overal dichtbij, vind je niet zo makkelijk ergens anders.

 

 

Ericeira Surf House

 

- Daily life! Wanneer heb je een zware dag in PT? Als de golven te hoog zijn? Of zijn er andere zware dagen?

Zaterdag! In het hoogseizoen kan je bij ons alleen van zaterdag tot zaterdag verblijven, maar dat betekent wel dat er op die dag heel veel gedaan moet worden. Aangezien we alles zelf doen, is er dan geen minuutje rust en kunnen we zeker niet het water in. Het voordeel is dan wel weer dat de rest van de week rustiger is en we dan dus meer kunnen surfen.

 

- Wat is jullie favoriete Private kledingstuk? Hebben jullie eigenlijk ooit truien nodig?

Met dit lekkere weer toch zeker de tank-tops, alhoewel de petten en headwear het ook goed doen. In het voor en naseizoen kan het hier s'avonds best wel afkoelen en dan is een truitje zeker geen overbodige luxe!

 

- Is de ESH enkel voor die-hard surfers?

Nee, zeker niet. We hebben een hele goede mix tussen beginnende en gevorderde surfers. Voor beginners bieden we een 3-daagse en een 5-daagse surfcursus aan in samenwerking met de meest ervaren surfschool uit de omgeving. Voor gevorderde surfers kunnen we coaching organiseren door één van de top-coaches in Portugal.

 

- Wat bestel ik het beste bij jullie aan de bar om te drinken?

Dat moet jij toch weten? De Gin-Tonics worden met liefde gemaakt!

 

Wil jij ook naar het prachtige Ericeira Surf House?

Check hier voor alle informatie: http://www.ericeirasurfhouse.com/