Private Clothing werkt voor elke collectie samen met verschillende designers. Tijd om deze even in de spotlight te zetten. De maand is het de beurt aan Erik Muusse.Erik is bijna 26 en we leerden hem kennen via onze vast designer Hidde. Hij was al een hele tijd onder de indruk van het werk van Erik, dus deze samenwerking was het logische gevolg.

Om Erik wat beter te leren kennen stelden we hem de volgende vragen:


Wie is Erik Muusse in 3 woorden?
Blauw, rood, geel.

Heb je grafisch design gestudeerd of hoe ben je begonnen?
Al van jongs af aan ben ik aan het tekenen en dat doe ik nu nog steeds. Na de middelbare school wilde ik wel gaan studeren, maar ik wist niet zo goed wat. Na een tijdje rond zoeken kwam ik via via bij de kunstacademie in Den Haag uit en na het bezoeken van een open dag wist ik meteen dat ik daar naar toe wilde gaan. Eerst heb ik het voorbereidend jaar gedaan en vervolgens ben ik daar grafisch ontwerpen gaan studeren.

Waar haal je je inspiratie vandaan? Wie is je grootste invloed?
Inspiratie haal ik eigenlijk uit veel verschillende bronnen. Zo bezoek ik veel exposities en ga ik graag naar museums. Ook haal ik veel ideeën voor nieuwe projecten uit oude volksverhalen, mythes en documentaires over bizarre subculturen.
Wat typeert jou werk?
strak, speels, kleurrijk, energiek


Waar zie je jezelf over 5 jaar als ontwerper? Wat heb je dan verwezenlijkt?
Uh, tja. Ik heb een hele lijst met eigen projecten waar ik graag aan wil werken, maar waar ik steeds niet aan toe kom. Hopelijk heb ik tegen die tijd de meeste afgerond.

Nog iets dat je kwijt wilt…?
YOLO

Merci Erik voor de leuke samenwerking! Klik hier voor Erik's designs"