Private Clothing werkt voor elke collectie samen met verschillende designers. Tijd om deze even in de spotlight te zetten. De maand is het de beurt aan Tiene Devos.Tiene is 31 en ruilde het regenachtige België een aantal jaren geleden in voor Sagres in Portugal.

We stelden haar een aantal vragen:


Wie is Tiene Devos in 3 woorden?
Enthousiast, expressief, impulsief.

Heb je grafisch design gestudeerd of hoe ben je begonnen?
Al van jongs af aan ging ik in de weekends naar de tekenacademie in Mechelen. Als ik 12 was liep ik school in het ASO in Mechelen maar verveelde me daar snel en besloot de laatste twee jaren te kiezen voor kunstonderwijs. Een heel andere wereld. Je werd aangemoedigd om jezelf te zijn, je werd niet gevormd door het klassieke onderwijssysteem.

Op mijn 18 had ik verschillende interesses en vond het heel moeilijk een keuze te maken. Tekenen en ontwerpen was op dat moment de rode draad in mijn leven en heb dan ook besloten dit verder te zetten in mijn studie. Na een jaar fotografie gestudeerd te hebben in Brussel besloot ik om 4 jaar grafische vormgeving te volgen in Sint Lukas Antwerpen.

Waar haal je je inspiratie vandaan? Wie is je grootste invloed?
Ik haal vooral inspiratie uit mijn naaste omgeving, de mensen die ik ontmoet, de natuur, geuren, kleuren, patronen… wat constant verandert. Vaak zijn mijn grootste invloeden de mensen rondom mij. Ik woon in Sagres waar veel nationaliteiten samen wonen. Het is interessant om te zien hoe zij werken en wat zij doen.
Wat typeert jou werk?
strak, modern, rustig, fris, kleurrijk, lief, (niet zo) trendy, clean, simpel


Waar zie je jezelf over 5 jaar als ontwerper? Wat heb je dan verwezenlijkt?
Ik stel mezelf niet graag vaste doelen. Ik houd van afwisseling en nieuwe uitdagingen. Vandaag wil ik misschien heel andere dingen dan wat ik over 2 jaar wil. Ik wil de vrijheid hebben om nog alle kanten op te kunnen. Momenteel doe ik mijn job heel graag maar het is vaak binnen zitten achter de computer.

De droom is om mijn job te combineren met een guesthouse in het buitenland waar creatieve reizigers allemaal samen kunnen werken in een grote studio. Dit werk kan dan tentoon gesteld worden in de guesthouse en eventueel verkocht. Op deze manier creëer je een omgeving waar mensen zich thuis voelen en elkaar kunnen inspireren.

Nog iets dat je kwijt wilt…?
Zouden jullie wat Belgische chocolade willen opsturen ?

Doen we!!! Merci Tiene voor de leuke samenwerking! Klik hier voor Tiene's design "Palmtree"