Private Clothing werkt voor elke collectie samen met verschillende designers. Tijd om deze even in de spotlight te zetten. We starten met Tom Munneke.

Tom is 24 en woont in Scheveningen maar als je hem tegen het lijf wilt lopen moet je in Rotterdam of Den Haag zijn. Wij kennen hem al een aantal jaren door samen te werken op surfcamps in Frankrijk. Maar Tom is ook een getalenteerde grafisch ontwerper en daarom vroegen wij hem om voor ons een aantal designs te maken.

We stellen hem dus graag even voor:


Wie is Tom Munneke in 3 woorden?
BIEM, BIEM, BIEM.

Heb je grafisch design gestudeerd of hoe ben je begonnen?
Eigenlijk begon mijn interesse in grafisch ontwerpen al tijdens de periode op de middelbare school, maar wegens omstandigheden was ik te laat met mijn aanmelding.

Ik begon met een andere studie en kwam er snel achter dat dit niets voor mij was. Ik stopte vrijwel direct en focuste mij op surfen, skaten en werken. Op mijn achttiende ben ik begonnen bij de studie grafisch ontwerpen in Rotterdam.

Waar haal je je inspiratie vandaan?
Tijdens mijn studie haalde ik veel inspiratie uit het surfen, tegenwoordig ook uit verschillende kunststromingen. Ik bezoek veel musea en houd mij bezig met fotografie.
Wat typeert jou werk? / Wie is je grootste invloed?
Je kunt beter zeggen ‘Wat’ is mijn grootste invloed’ Binnen grafisch ontwerpen houd ik mij altijd bezig met de nieuwe ontwikkelingen en volg ik bekende ontwerpers, nieuwe ontwerpers en oude typografen. Bijvoorbeeld Swiss Type, oude typografische tijdschriften, deze zijn nog echt met de hand gezet.

Tijdens een ontwerp proces ben ik altijd opzoek naar nieuwe oplossingen, samen met de klant zoeken we naar de juiste middenweg. Ik denk dat wat mij typeert als ontwerper, is dat ik altijd plezier in mijn werk heb en veel experimenteer binnen grafisch ontwerp. Waardoor een ontwerp een originele vorm krijg en tegelijkertijd de communicatieve functie behoud.


Waar zie je jezelf over 5 jaar als ontwerper? Wat heb je dan verwezenlijkt?
Ik ben 1,5 jaar geleden begonnen met mijn eigen bedrijf ‘Buro Streep’ wat eigenlijk onwijs goed gaat. Mijn streven is om mijn bedrijf te laten groeien. Naast mijn eigen bedrijf houd ik mij ook bezig met fotografie en ben ik samen met Erik Ringelberg, Connor Klein en Steven Vreugdenhil het merk ‘Waist- High’ aan het opzetten. Over vijf jaar zie ik mijzelf als een veelzijdig ontwerper die zich bezighoud met nog meer toffe projecten waarbij zowel mijn bedrijf als ‘Waist-High’ zal blijven ontwikkelen.

Nog iets dat je kwijt wilt…?
Praat money met me.

En wij willen Tom heel erg bedanken voor de leuke samenwerking! Klik hier voor Tom's design "Morning Wood"