Erik is al 8 jaar Privateer, ACHT jaar! Tijd voor een promotie. Erik is vanaf nu Private Teammanager voor Nederland. Lees hier over hoe hij ooit bij Private terecht kwam en wat zijn plannen zijn met ons team...


Erik vertel eens wat over jezelf?
Oke, daar gaan we: Hallo, mijn naam is Erik Ringelberg en ik woon in Hoek van Holland in Nederland. Inmiddels 24 jaar oud en studeer Sport Management aan Haagsche Hogeschool! Zoals het er nu uitziet nog 1.5 jaar studeren en dan mijn HBO diploma in de pocket. Daarnaast surf ik al zo’n 10 jaar fanatiek. Hierbij word ik ondersteund door Private en Go-Pro. Gedurende de zomer maanden ben ik te vinden langs de Franse kust om surflessen te verzorgen. Daarnaast help ik mee met het organiseren van het Nederlands Kampioenschap golfsurfen, ben ik assistent-trainer van het Nederlands Juniorenteam en nu dan officieel teammanager Private! Ohja en ik ben ook samen met wat vrienden een eigen merkje begonnen genaamd Waist-High!Erik, dat zijn 8 lange jaren als Privateer. Hoe ben je ooit bij Private terecht gekomen?
Zeker een lange tijd! Ongeveer 8 à 9 jaar geleden ontmoette ik Joeri van de Vliet op het Surfblend surfcamp in Moliets. Onze gezamenlijke liefde voor surfen, paardrijden en een bepaald soort humor bracht ons al snel dichter bij elkaar. Na wat surfsessies en filosofische gesprekken over paarden besloot Joeri mij wat Private kleding te geven. Toentertijd belandde ik in het Nederlands talenten surfteam en was opzoek naar een supporter. Omdat ik al wat Private kledij had en het contact nog warm was, besloten Private en ik een samenwerking aan te gaan. Nu zo’n 8 à 9 jaar verder bestaat deze samenwerking nog steeds!

Wat heeft Private voor jouw betekend?
Private heeft mij altijd ondersteund qua kleding. Private zorgde er voor dat ik er altijd het ‘’freshte’’ uit zag, haha. Dit resulteerde natuurlijk in de nodige aandacht van de vrouwen ;) Dus in dat opzicht heeft het mij genoeg opgeleverd. Verder hebben we de nodige teamtrips gemaakt naar bijvoorbeeld Portugal, Fuerteventura en Marokko. Hier heb ik veel aan gehad, zeker omdat er altijd een professionele fotograaf mee ging, waardoor ik de kans kreeg goede surfshots te scoren die uiteindelijk in magazines werden geplaatst! Daarnaast kon ik ook altijd een stukje creativiteit kwijt in Private. Bij veel ontwerpen werd er om mijn mening gevraagd en een wild idee voor een t-shirt of trui was nooit te gek.


Wat ga je precies doen als Private teammanager?
Ik ga er voor zorgen dat de juiste mensen in aanraking komen met Private! Je hoeft niet perse de beste surfer, snowboarder, skater of paardrijder te zijn om een Privateer te worden, neen, dat moet eigenlijk een beetje in je zitten. Ik wil gewoon mensen die in mijn optiek cool zijn en passen bij het merk Private, belonen voor hun coolheid met wat kleding & goodies! Het kan dus goed zijn dat de lokale bakker ergens deze week een pakketje Private kleding op zijn deurmat ziet liggen. Daarnaast wil ik wat terug doen voor bepaalde scenes, ik vind het gewoon tof om jonge kids een beetje te helpen. Zo kan ik al verklappen dat we in samenwerking met Surftopsportcentrum de ‘’Private STC Friendly’’ gaan organiseren. Zo wil ik wat jonge kids die goed aan het surfen zijn eigenlijk stimuleren met wat free goodies!


Any last words?
Niet echt eigenlijk. Stay tuned ,gebruik de #Privateclothing en als je me knap vindt follow me op Instagram. www.instagram.com/erikringelberg.