Tijdens het 'COLAB48 at the ATOMIUM', het event van onze distributie, werden we verrast door overheerlijke sushi van Banzai. Voor Private Clothing founding father Joeri Van De Vliet is Banzai Catering echter geen vreemde, want hij en Manu groeiden op in hetzelfde dorp. Naast surfen en snowboarden delen de twee ook rauwe vis. Wij wilden heel graag een leuke babbel met gratis sushi scoren, dus hebben we meteen afgesproken om ons vol te proppen met verse sushi!
Vanwaar jouw liefde voor Sushi?

M: Ik werkte tijdens mijn studententijd als kok in een Brussels fusionrestaurant en daar stond ook sushi op de kaart. De chef vond dat ik de geknipte man was om aan de sushikant te staan omdat ik nogal een pietje precies ben. Na een korte opleiding bij een Japanse chef - twee uur, meer wou mijn baas niet betalen - had ik de basistechniek te pakken. Sindsdien ben ik verslingerd aan sushi maken - en eten! Het zoeken naar de beste ingrediënten, traditionele technieken gebruiken en constant verbeteren in wat je doet - daar kan ik mateloos in opgaan.

J: Eerlijk? Mijn liefde voor Sushi is slechts een cover-up voor mijn liefde voor Japan. En meer specifiek Japanese Powder Snow! Vanaf de eerste trip naar Japan was ik hooked! Sinds die trip heb ik 10 jaar lang geproefd van de Japanse bergen. Ongelofelijke sneeuw, fantastische snowboard scene en… lekker eten! De Japanse keuken is werkelijk waanzinnig en Sushi is daar echt maar een klein onderdeel van!

Hoe kennen jullie elkaar?

M: Ik ken Joeri al - even tellen - 7000 jaar. We woonden in hetzelfde dorp, hadden dezelfde vrienden, zaten samen op school en we hadden een gemeenschappelijke passie: surfen en snowboarden. Ook al suckte ik redelijk hard in dat laatste. Vandaag zijn we nog steeds goeie vrienden.

J: Manu is jeugdvriend waarmee ik enkele bijhorende (fantastische) jeugdzonden heb beleefd. Ook de dag van vandaag nodig ik Manu maar al te graag uit voor een BBQ bij ons thuis. Dan is er niet alleen drank maar ook goed vlees! Manu praat iedereen bij over welke rijpe koeien hij gezocht heeft om op de bbq te smijten. Manu is een echte foodie. Zo is de teleurstelling bijna mooi wanneer hij erachter komt dat de nieuwe BBQ op gas is en niet op houtskool. Het kostte heel wat GinTonic om Manu te overtuigen toch het vlees op de gas bbq te gooien.


Wat is de beste Sushi?

M: Dat hangt van de vis af! Maar als ik dan toch moet kiezen: zee-egel (uni in Japans) of wilde zalm - sake!

J: Nigiri Maguro. Simpel maar goed! En liefst van al in een kleine/vuile sushi tent onder de rials van Chuo Station, Tsukiji area.
Hoe ben je met Banzai begonnen? Voor welke gelegenheden kunnen mensen met Banzai Catering samenwerken?

M: Het is begonnen met sushi-workshops. Mijn vrienden waren verzot op mijn sushi creaties en langzaam aan groeide het idee om eens een workshop te geven. Dat viel zo goed mee, dat ik besloot om daarin verder te gaan. Ik doe nu zowel catering op events als sushi-workshops voor bedrijven en particulieren. De sushi workshops gaan door bij de mensen thuis of op kantoor en die workshops zijn nog steeds een enorm succes. Het is zowat knutselen voor volwassenen, en erg plezierig - zelfs als je niet van koken houdt. En je wordt nadien beloond met een heerlijke sushi maaltijd!

Waar kunnen mensen Banzai contacteren?

M: je kan me best een mailtje sturen via info@banzaicatering.be, of gewoon oldskool bellen: 0468 167 810 - je vindt Banzai Catering ook terug op facebook en op het interwebz!